Får siste rest av spelemidlane

Godnyheit frå Sunnmøre fotballkrets!

Sak frå Sunnmøre fotballballkrets:

Nesten 250 søknader om spillemidler til anlegg i Møre og Romsdal ble godkjent av Kultur- og folkehelseutvalget i fylket da de i begynnelsen av juni skulle fordele årets tilskudd. Totalt er det snakk om bygging av idrettsanlegg til 1,5 milliarder kroner. Møre og Romsdal fylke hadde i år en totalpott på 75 millioner kroner som skulle fordeles. (les mer i lenke til høyre).

Av disse 75 millionene går altså rundt 14 millioner til spillflater for fotball på Sunnmøre. De aller fleste gjelder naturligvis kunstgressbaner, men i år står både gressbanen på Aksla stadion og Åheim på lista over de som får tilskudd. Her er det snakk om rehabilitering. Også Ørsta IL fikk tilskudd til rehabilitering – de byttet dekket på kunstgressbanen i fjor sommer.

Ventet i sju år

Videre er det fire 11er kunstgressbaner som får spillemidler – spesielt hyggelig er det nok for Hasundgot som endelig får siste del av spillemidlene til sin bane – som ble åpnet allerede i 2010. Det tok altså sju år før de fikk utbetalt hele summen av spillemidler. Også Ikornnes fikk nå siste del – den banen ble ferdig i 2012. Da er nok Lepsøy mye heldigere stilt – de får den første av tre millioner i spillemidler allerede i år – før kunstgressbanen er ferdig bygget. Dette har med den kommunale prioriteringen å gjøre.

Ellers står Gurskøy sin 7er bane, Hjørungavåg sin 5er bane samt fotballhallene til Volda og Vigra på lista over de som får spillemidler i år.

Full sak på Sunnmøre Fotballkrets si heimeside